Troværdig kommunikation, PR og salg inkluderer alle 3 sider.
Torsdag 26. Nov. 2020 • Uge 48

Mødebooking

Succes med mødebooking i 4 step

Succes med mødebooking i 4 step

Af Ambjørn Happy24. juni 2020.

Du har allede nogen opskrifter på mødebooking over telefonen. Her får du én der virker i kold kanvas, når du søger varme forbindelser.

4 step: Sådan booker du møder med succes

Du har et godt tilbud (er du sikker?) der kan forbedre økonomien i andre virksomheder. Glad ringer du til økonomichefen, direktøren eller COO for at spørge om du må komme på besøg og fortælle om den gode nyhed.


Han siger "nej". Hun siger "prøv næste år". Han siger "jeg har lidt travlt". Hun siger, "det er ikke på programmet det første lange stykke tid".

Æv, men sådan er det. Der er tilbud nok i verden, hvorfor spilde sin tid på noget man sandsynligvis slet ikke har brug for.
Alligevel ringer du igen anden gang. Telefonen bliver besvaret. Du siger dit navn, og bruger så disse fire trin når du taler med C-level i virksomhederne.

1. Anslag - her starter den gode historie

4 sekunder i en film, de fire første. I et stykke musik, fire. I en øjenkontakt på et dansegulv. Det er den tid vi har. Det er noget med hjernen. Vi træffer lynhurtigt beslutninger. Vil jeg høre mere, se mere, snakke mere. 4 sekunder. Ja/nej?Jeg har travlt med mit liv.

Hov, men det er for skræmmende
"Det var en kold og regnfuld nat. Pludselig hørtes et skrig gennem regnen." Jeg vil høre mere, når jeg holder fri og ser en film.

Gab, gå din vej
"Vi er et konsulentfirma der arbejder i større organisationer med at formidle de tiltag der er nødvendige for at tilbageerobre tabte markedsandele." Lyt til åndedrættet. Du kan høre personen gaber dig ind i øret og kun tænker på, "hvordan slipper jeg af med ham her, hurtigst mulig?"

Vil du danse med mig?
"Jeg er en mand der arbejder hårdt med at tilvejebringe de økonomiske faciliteter, kontante såvel som arbitrære, der er nødvendige for at skabe et betryggende kærlighedsliv med plads til sunde og velgørende oplevelser og fornøjelser. Vil du danse med mig?"

Nej.

Find dit anslag
- før du inviterer op til dans.

2. Accept - her starter samtalen

Kun én alvorlig udfordring er der i kold kanvas. Når vi ringer til mange mennesker, i mange timer, så bliver vi en kedelig gentagelse af os selv. Når vi har fået ét nej, går vi hurtigt videre. "Vil du så danse? Eller hvad med dig? Vil du så?"

Stemmen kommer til at lugte af desperation.

Så. Du har fundet dit anslag. Du kan høre på åndedrættet, at personen lytter. Nu skal du holde kæft. Du ved ingenting om personens liv lige nu. Tjek det ud. Giv plads til et nej uden årsag.

Accept: "Må jeg tale med dig om de dele af tilværelsen, eller er det et ubelejligt tidspunkt?"

Mange forretningsfolk er fantastisk flittige. De tager telefonen 3 minutter før de går til møde, på vej hjem i bilen, ved morgenmaden på Tenerife. Alle steder. Derfor oplever vi masser af gange, at det er ubejligt at fortsætte samtalen.

Find tiden
- Du kan altid ringe på et andet tidspunkt.

3. Dialog - hvad er dit tilbud?

Så. Manden vil snakke med dig, men hvis du ikke har et tilbud, så spilder du hans tid, og så skal du beklage og sige undskyld som afslutning på samtalen. Formodentlig tilgiver han dig, og siger tak til dig fordi du ringede.

Men du skal have et tilbud til ham. Hvad har du der er så spændende, at man vil dø en time før tiden for at lytte på dig?

Hvis du ikke har et tilbud, så booker du møder med folk der har så jammerligt og kedeligt et liv, at de hellere vil høre en times power point foredrag om vinduesvask end at sidde og kede sig alene på kontoret.

Godt, du er vinduespudser. Find det tilbud som er spændende for folk der tjener penge og har travlt. Det skal hænge sammen med dit anslag.

4. Aftale - complete delivery

Det er træls at træffe en beslutning. Måske binder vi os til noget som vi kommer til at fortryde.

Gør det nemt for folk. Der kan ske alt muligt inden i mødes. Fortæl at personen får en mødeindkaldelse over mail, og det er er helt okay at droppe mødet. Der kan ske så meget i livet. Det er ikke noget problem at fortryde, udskyde mødet til i morgen eller til et andet liv.

Man må godt fortryde. Alle møder skal være noget man glæder sig til.

"Kan vi sige dav til dig onsdag eller mandag, før jul eller efter nytår, hvad er bedst for dig, formiddag eller sidst på dagen, hvordan passer det ind i din kalender?"

Aftale komplet.

De fire trin i din mødebooking

1. Anslag
2. Accept
3. Tilbud
4. Aftale
- God fornøjelse med din mødebooking.


Ambjørn Happy Mødebooking på LinkedinTroværdig kommunikation

Strategisk rådgivning for danske virksomheder, taktisk planlægning, praktisk udførelse af kommunikationsopgaver når det gælder tekst, billed og lyd, samt plot til reklamefilm.

Strategi

Analyse, research, erfaring, vision, beskrivelse af målområdet.

Taktik

Udvælgelse af kanaler til kommunikationen.

Praktisk udførelse

Pressekontakt, online tekst og foto, videonyhed, onlinetekst, salg, workshop, events, film, nyhedsbrev, kundepleje, kampagne.

Værktøj til kommunikation

Journalistik, foto, video, speak, plot, idé.

PR, salg og mødebooking
Mødebooking Århus
Mødekonsulent Århus
Salg Århus
Journalistik Århus
Ledelse Århus
Debat Århus
Videomøder
Skypemøder

Ambjørn Happy
fotograf & journalist, djh
8000 Århus
Tlf.: (+45) 26 13 41 11
Tlf. tid: 9-21 på hverdage
- Læg en besked hvis jeg er optaget og få et kald retur.
Email: [email protected]


Mødebooking med ekstra salg på møderne


© Troværdig.dk, 2020

16