Troværdig kommunikation, PR og salg inkluderer alle 3 sider.
Tirsdag 22. Sep. 2020 • Uge 39

Mødebooking

Din bedste mødebooker

Denne persontype er den bedste mødebooker for dig

Af Ambjørn Happy26. januar 2020.

Det kan være svært at vælge den rigtige mødebooker til din salgsafdeling. Her er 5 tip til at træffe det rigtige valg.

1. Mødebooker med stamina

Det er et anstrengende job at ringe til 100-150 mennesker i løbet af en arbejdsdag. Rigtigt nok - mødebookeren får mange nej'er i løbet af dagen, men som sådan er det bare hårdt. Forestil dig at gå nede på gågaden og falde i snak med 100 forskellige mennesker på en dag. En ad gangen.


© Fotografen.dk

"Goddag, hvem er jeg, hvem er du, hvorfor skal vi tale sammen, kan vi lide hinanden, er der muligheder for fælles interesse?"
Det kræver giga meget energi at gøre dét hver dag, hele dagen, og have succes med det. Derfor er udholdenhed den primære kvalitet du skal se efter i din mødebooker.

Den typiske sælger er ikke udholdende som en marathonløber. Dine sælgere er hurtige, de er spurtere, de præsterer for vildt - og bagefter slapper de af. Din mødebooker kan aldrig slappe af. Det er fast arbejde, 100 til 150 samtaler hver dag, hver uge, hver måned. Altid.

Stamina, det er et godt karaktertræk hos din mødebooker.

2. Mødebooker med høflighed, venlighed, empati

Respekt er afgørende, når vi starter en samtale med en fremmed person. Det er ikke til at vide hvad der sker i personens liv, lige nu, eller i går. Vi kan blive stressede af forhold internt i firmaet. Måske chefen opfører sig dårligt, eller firmaet er i alvorlige problemer. Og vi kan blive stressede af private årsager, skilsmisser, dødsfald, for lidt nattesøvn.

Derfor er respekten afgørende. Din mødebooker skal på et splitsekund fornemme, hvordan er humøret hos den der tager telefonen i virksomheden. Hvis tidspunktet for samtale er ubelejligt, må din mødebooker høfligt trække sig tilbage. Man kan altid give personen et kald en anden dag.

3. Mødebooker med forretningsforståelse

Årsagen til at arrangere et møde er udelukkende af hensyn til forretningen. Din forretning og kundens forretning. Derfor skal mødebookeren have forståelse for principperne i forretning. Skåret ned til græsplænen, så er princippet fælles gevinst.

Lige så vigtigt som det er at booke møder til dig, skal din mødebooker være trænet i at sige nej til møder som hverken vil gavne dig eller den potentielle kunde.

4. Mødebooker med godt humør og overskud

Du vil foretrække en mødebooker som har høj energi, er glad og afslappet. Men der en catch her. Du vil ikke have en psykopat ansat. Uanset at psykopater er værdifulde for at få ting gjort i en fart, så er det uholdbart at lade en sådan person varetage den første kontakt til potentielle kunder.

Glad og afslappet. En positiv indstilling til livet. God til at acceptere tingene som de er, og samtidigt kigge efter nye muligheder for at arrangere gode salgsmøder for din virksomhed. Dén type mødebooker vil du foretrække.

5. En mødebooker der stiller krav om belønning

Du kan stille stærkere krav til din mødebooker, hvis vedkommende også stiller krav til dig. Jobbet som mødebooker er ikke et job for mennesker der er submissive, akkurat som det er tilfældet med sælgere. Der skal være noget kant og ambition. En person der vil fremad, det er en fin type mødebooker.


Ambjørn Happy Mødebooking på LinkedinTroværdig kommunikation

Strategisk rådgivning for danske virksomheder, taktisk planlægning, praktisk udførelse af kommunikationsopgaver når det gælder tekst, billed og lyd, samt plot til reklamefilm.

Strategi

Analyse, research, erfaring, vision, beskrivelse af målområdet.

Taktik

Udvælgelse af kanaler til kommunikationen.

Praktisk udførelse

Pressekontakt, online tekst og foto, videonyhed, onlinetekst, salg, workshop, events, film, nyhedsbrev, kundepleje, kampagne.

Værktøj til kommunikation

Journalistik, foto, video, speak, plot, idé.

PR, salg og mødebooking
Mødebooking Århus
Mødekonsulent Århus
Salg Århus
Journalistik Århus
Ledelse Århus
Debat Århus
Videomøder
Skypemøder

Ambjørn Happy
fotograf & journalist, djh
mødebooker, forfatter, opfinder
Vilh. Bergsøes Vej 31, Århus
Tlf.: (+45) 26 13 41 11
Tlf. tid: 9-21 på hverdage
- Læg en besked hvis jeg er optaget og få et kald retur.
Email: [email protected]


Freelance journalist Århus Troværdig journalistik med gode nyheder


© Troværdig.dk, 2020

0