Troværdig kommunikation, PR og salg inkluderer alle 3 sider.
Torsdag 26. Nov. 2020 • Uge 48

Ledelse

Er dine ansatte krigere eller soldater?

Hæren med flest soldater taber, hver gang

Af Ambjørn Happy10. februar 2020.

Han lænede sig ind over bordet.
"Du skal vide Ambjørn, jeg ansætter kun officerer. Det er hemmeligheden bag min succes."
Jeg var en ung mand, direktøren 45 og et par hundrede millioner værd i kontanter han selv havde skrabet sammen. Ikke arvet dem. Tjent dem.
"Mine konkurrenter har soldater, jeg har kun officerer. Så hvad siger du? Er du en officer?"
Jeg nikkede. Hvad skulle jeg ellers have sagt?


Hvilken slags chef er du?

Krig og forretning minder om hinanden. Taktik, strategi, offensiv, planer, spioner, penge i en kuvert.

Men krigen er blevet en anden. Hæren med flest soldater taber hver gang. Vinderne er i dag dem der tænker sig om og respekterer sine ansatte, kigger på dem som officerer.

Producerer vi krigere eller soldater

Grundlæggende laver man soldater ved at behandle dem rigtig dårligt. Træk dem gennem noget mudder. Lad dem løbe med tunge sten gennem en skov. Frarøv dem søvnen. Skæld dem ud. Ydmyg dem. Sådan skaber vi en soldat som er propfuld af had, og så slipper vi ham løs på fjenden. I gamle dage var det normal oplæring i mange brancher, for eksempel telemarketing.

Krigere kræver noget mere, nemlig langvarig skoling i krigskunst, martial arts, meditation, fokusering, kunst og kærlighed. Sådan skaber vi en kriger, slip ham løs og han bliver en af de mest værdifulde ansatte, fordi han har kompetencer og kærlighed til firmaet. En værdifuld kombination. Min onkel var sådan en kriger, oplært og dannet i en bank gennem mange år. Han blev der hele livet.

Alle chefer er gode chefer

Hver gang jeg møder en chef, så tænker jeg på min første, og den næste. Måske 30 chefer i mit liv indenfor alle former for kommunikation. Gode chefer, eller ekstra gode chefer, i alt fra små iværksættere til Mærsk.

Alle chefer er gode chefer. De holder sammen på mennesker og penge, det er fint. Men nogle af dem har det særlige talent at de ønsker medarbejderen retter sig op, tager sig selv alvorligt. De vil have en kriger. En medarbejder der kan tænke selv uden at få ordrer, som kan vinde en kamp på egen hånd. Et nyt budget, forslag til strategi, kundekontakt, service.

Den gode chef hjælper sine folk, styrer dem, kontrollerer dem, pacer dem frem. Derimod den ekstra gode chef, han kræver at hans medarbejdere er dygtigere til deres job, end han nogensinde kan blive. Derfor giver han dem mandat til på deres område at vinde den del af forretningen som er deres ansvar, og de vil blive stillet til regnskab når krigen på markedet er vundet.

Man kan skifte krig ud med kærlighed hvis man vil, eller er træt af ordet 'krig'

I familien vil vi ikke gerne have krig, men hellere kærlighed. En god chef pacer sit barn frem, hjælper det, belærer det, kontrollerer det, hersker over det. Så får man en soldat der adlyder, når barnet vokser op. Hvorimod den ekstra gode chef lærer sit barn at beherske sig selv, stå på egne ben, analysere verden og træffe sine valg på egen hånd, og så får man en kriger der kan erobre sin egen livsbane. Synes jeg. Hvad synes du?


Ambjørn Happy Mødebooking på LinkedinTroværdig kommunikation

Strategisk rådgivning for danske virksomheder, taktisk planlægning, praktisk udførelse af kommunikationsopgaver når det gælder tekst, billed og lyd, samt plot til reklamefilm.

Strategi

Analyse, research, erfaring, vision, beskrivelse af målområdet.

Taktik

Udvælgelse af kanaler til kommunikationen.

Praktisk udførelse

Pressekontakt, online tekst og foto, videonyhed, onlinetekst, salg, workshop, events, film, nyhedsbrev, kundepleje, kampagne.

Værktøj til kommunikation

Journalistik, foto, video, speak, plot, idé.

PR, salg og mødebooking
Mødebooking Århus
Mødekonsulent Århus
Salg Århus
Journalistik Århus
Ledelse Århus
Debat Århus
Videomøder
Skypemøder

Ambjørn Happy
fotograf & journalist, djh
8000 Århus
Tlf.: (+45) 26 13 41 11
Tlf. tid: 9-21 på hverdage
- Læg en besked hvis jeg er optaget og få et kald retur.
Email: [email protected]


Mødekonsulent (mødebooker) i Århus


© Troværdig.dk, 2020

0