Troværdig kommunikation, PR og salg inkluderer alle 3 sider.
Torsdag 26. Nov. 2020 • Uge 48

Debat

Danske debatører censureres

Er facebook blevet den store bandit?

Af Ambjørn Happy19. januar 2020.

Politikere kritiserer facebook for at krænke ytringsfriheden. Og det er sandt. Igen og igen laver kommunikationsgiganten censur, hvilket som bekendt ikke er lovligt i Danmark. Lars Hedegaard fortæller at facebooks censorer ligefrem er gået ind i hans opslag og har "rettet dem til", fjernet en overskrift og skåret i teksten.

"Jeg havde skrevet et opslag, der handlede om slaveri. Det var tre korte afsnit med en overskrift. Facebook fjernede så overskriften og det sidste afsnit og skar i teksten der var tilbage, for så at publicere den som om jeg selv havde skrevet det."
Lars Hedegaard i BT.


© Fotografen.dk

Alle love skal også gælde facebook, inklusiv ytringsfriheden

En række fremtrædende debatører bliver udelukket af facebook, youtube og twitter, skriver DR. Blot det at nævne navnet på en frihedskæmper er nok til at blive censureret. Ja faktisk bare at linke til DRs omtale er nok til at du bliver ramt af censur. Tendensen ses over hele verden, ikke kun i Danmark.

Diktaturstater har vores foragt

Vi har alle den største foragt for censur som foregår i diktaturstater. Politikere overvejer derfor muligheden for at du kan sagsøge facebook, eller give facebook milliardbøder for censuren. Alle er velkomne til at kommunikere ad andre kanaler end facebook, twitter og youtube. Men de facto er der ikke noget alternativ. Dem der har magten over medierne, de har også magten til at begå censur, og det vil nogle politikere lave om på.

Hvad synes du? Er censur okay, eller bør facebook overlade det til domstolen at afgøre om for eksempel Lars Hedegaad siger noget kriminelt? Skal din bager have lov til at bestemme hvad du snakker om med dine venner mens du venter i køen i hans butik?


Ambjørn Happy Mødebooking på LinkedinTroværdig kommunikation

Strategisk rådgivning for danske virksomheder, taktisk planlægning, praktisk udførelse af kommunikationsopgaver når det gælder tekst, billed og lyd, samt plot til reklamefilm.

Strategi

Analyse, research, erfaring, vision, beskrivelse af målområdet.

Taktik

Udvælgelse af kanaler til kommunikationen.

Praktisk udførelse

Pressekontakt, online tekst og foto, videonyhed, onlinetekst, salg, workshop, events, film, nyhedsbrev, kundepleje, kampagne.

Værktøj til kommunikation

Journalistik, foto, video, speak, plot, idé.

PR, salg og mødebooking
Mødebooking Århus
Mødekonsulent Århus
Salg Århus
Journalistik Århus
Ledelse Århus
Debat Århus
Videomøder
Skypemøder

Ambjørn Happy
fotograf & journalist, djh
8000 Århus
Tlf.: (+45) 26 13 41 11
Tlf. tid: 9-21 på hverdage
- Læg en besked hvis jeg er optaget og få et kald retur.
Email: [email protected]


Mødekonsulent (mødebooker) i Århus


© Troværdig.dk, 2020

15